Шамар! Осъдиха ефективно за 1 година световен шампион от Байерн

Мадридски съд определи, че защитникът на Байерн Мюнхен и френския национален отбор Люка Ернандес трябва да влезе в затвора за една година.

Според издадената на 14 септември заповед, Ернандес трябва да се яви пред съда на 19 октомври, за да бъде задължен до 10 дни да влезе в затвор по свой избор. Проблемите на французина с мадридските органи на реда започват през февруари 2017 г., докато той все още играе за Атлетико Мадрид.

Тогава Ернандес е осъден заради бурен скандал с половинката си Амелия де ла Оса, случил се на улицата. Тогава приятелката на футболиста постъпва в болница с леки наранявания.

Съдът осъжда двамата на 31 дни общественополезен труд и им издава ограничителна заповед, според която нямат право да общуват и да се доближават един до друг за 6 месеца, уточнява webcafe.bg. Те обаче решават да отидат заедно на почивка и са задържани още при завръщането си в испанската столица. Именно нарушаването на ограничителната заповед води до присъда от 1 година затвор за световния шампион Ернандес.

Адвокатите му отправят искане затворът да бъде заменен с полагане на общественополезен труд, но тази молба не е уважена, тъй като футболистът преди това не е спазил въпросните 31 дни общественополезен труд, наложени през 2017 г. Защитата на Ернандес вече обжалва решението, докато от клуба му Байерн твърдят, че не знаят нищо за случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *