Ливърпул ще спечели шампионата на „Анфийлд“

След възстановяването на Висшата лига през този сезон. Ливърпул вероятно ще може да бъде домакин на „Анфийлд“ в шампионат. Решението ще трябва да бъде взето от правителството на град Ливърпул, а не от правителството.

След три десетилетия прекъсване, отборът на Юрген Клоп има нужда само с 6 точки. В допълнение към обсъждането на условията за провеждане на срещата след рестарта, на неутралния стадион ще се играе така наречената „рискова“ игра. Това са игри, които страх от феновете ще се съберат в зоната на стадиона. Тъй като така или иначе не им е позволено да влизат.

Вторият кръг след подновяването може да бъде шампионата на Мърсисайд, чийто домакин е Кристъл Палас. Тази игра беше включена в списъка с игри на стадион „Неутрален“ именно поради опасения, че ще бъде препълнена с хиляди „червени“ фенове, които искат да изживеят напълно този незабравим момент. Сега обаче правителството ще предостави правомощията на всяко общинско правителство да реши дали да премести срещата на неутрално място.

Общинските съветници, полицията, здравните експерти и представителите на футболните клубове ще участват в оценката. Затова „Мирър“ заяви, че имат малък шанс да решат, че не трябва да играят на „Анфийлд“. Всички тези обаче имат някои уверения от феновете, че няма да нарушават правилата за дистанция.

Но интересното е какво решение ще вземе Дерби Сити между Евертън и Ливърпул в първия кръг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *